сряда, 7 октомври 2015 г.

Ти си си ти и това е твоята сила

Днес ще обърна внимание на мисълта на американския музикант Дейв Грол. Виждате я в изображението, а в заглавието съм се постарал да я преведа възможно най-точно. В оригинал, както винаги, звучи много по-добре. Не е нищо гениално, но понякога простичките неща са най-неочевидни, преди някой да ти ги каже и да ти отвори очите. Така се получава и с тази, да кажем, мъдра мисъл.

"Ти си си ти" – тук няма нищо космическо, което да те уау-не. Втората част с "и това е твоята сила" е една идея по-нагоре смислово. Заедно обаче тези две части образуват силно послание. Ако не сте го усетили, значи не сте се замислили дълбоко и не сте се опитали да го разнищите докрай. Е, аз ще го направя вместо вас.

Уникалната ти сила се крие в теб самият. Осъзнаеш ли го и повярваш ли в собствените си възможности, нещата ще започват да се случват. Главното е да не се подценяваш и никога, ама никога, да не започваш новото начало с негативна нагласа. В теб е събран неповторим комплект от качества, които в тяхната съвкупност не принадлежат на никой друг. Замислял ли си се за това досега? Тук не говорим за физически белези, а за невидимите неща като натрупан житейски опит, умения и черти от характера.

Избрах да пиша за тази мисъл не за да ти вдигна самочувствието, казвайки ти колко уникален си всъщност, защото ти това подсъзнателно си го знаеш, а да те накарам да погледнеш с нови очи на себе си и не само да гледаш, но и да направиш нещо по въпроса с усъвършенстването си, да продължаваш да се отличаваш и с това да ставаш все по-силен. Използвай тази сила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар