събота, 31 октомври 2015 г.

Не харесвате студа? Заминете на топло

С наближавано на зимата умът ни все повече си мечтае пак да е лято. Ако можеше точно сега да сме на някой тропически остров с тюркоазени води и палмови дръвчета, още по-добре. Смятам днес да ви заведа на няколко такива място, така че стягайте куфарите, след малко потегляме към тропическия рай.

Тази дестинация няма как да не сте я чували. Хаваи, идваме! Той всъщност е съставен от малки и големи острови, образувани от вулканична дейност, и е единственият американски щат, намиращ се в Океания. Западно от Калифорния разстоянието между Хаваи и континентална Америка е около 3850 км. Няма как да не сте гледали поне един филм, в който има сватба на Хаваи, което подсказва, че си е изградил репутация на изключително желаната дестинация за младоженци. Хавайският архипелаг се доближава до представите на някои хора за рай – кристално чисти води, безкрайни плажове, вечно лято... Хаваи още предлага атракции като конна езда, голф, сърфинг и катерене.

Какво знаете за Фиджи? Това пак е архипелаг, съставен е от над 300 острова, повечеto от който формирани след вулканични изригвания преди милиони години. Представете си да лежите на плаж със ситен бял пясък под някоя кокосова палма и да се наслаждавате на гледката към океана, и то, когато в родината ви е зима. За ваше сведение Фиджи се намира в Тихия океан, на около 2000 км североизточно от Нова Зеландия. Една от големите атракции там е гмуркането и изследването на многоцветните коралови рифове и океанския свят около тях. Това със сигурност никога няма да го забравите.

От двете посочени тропически дестинации коя бихте си избрали? 


Няма коментари:

Публикуване на коментар