четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Време за себеусъвършенстване



Ако има едно нещо, което всеки човек е длъжен да прави за личното си благо и успешно бъдеше, то това е себеусъвършенстването.

Няма нищо по-хубаво от това всеки ден да се чувстваш по-знаещ, по-способен и по-умен в сравнение от предишния ден. Искрено вярвам в максимата, че човек се учи, докато е жив. Можем да си позволяваме периоди на „почивка”, но не и да спираме развитието си.

Познавам едно момиче например. Още по време на следването си между втори и четвърти курс работеше паралелно с лекциите си. Това не й пречеше да има висок успех, да взима стипендия и постоянно да показва добри резултати на работното си място. Върна се в родния си град към края на следването си и имаше един период накъде между юни и юли, когато започна нова работа, учеше за последните си изпити и дописваше дипломната си работа. Не звучи малко, нали? Да се занимаваш с тези три нелесни занимания паралелно.

Да, но малко след като приключи с университета и й остана само работата, знаете ли какво направи? Записа се на курс по графичен дизайн. Не за друго, а защото желаеше да се научи да работи с Photoshop. Изкара го за около месец-два през лятото, а съвсем наскоро се записа за магистратура. Попитах я, а сега какво? И тя ми отговори следното: „До лятото ще уча за изпити, а след това мисля да се запиша на курс по италиански език за начинаещи.”

Уникална личност е. Надявам се нейния пример да ви вдъхнови и да ви покаже, че има ли желание, винаги се намира и време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар