петък, 31 октомври 2014 г.

Климатизация на организма

Да ви кажа честно тези четири сезона, които имамe в България, понякога ми се стrуват като нож с две остриета. Хем ни е разнообразно и интересно, хем постоянно трябва да се съобразяваме с прищявките на времето.

Давам ви за пример привикването или т.нар. климатизация на организма. Когато телата ни са свикнали с високите и топли летни градуси, най-лекото застудяване може да ни прониже и да предизвика дискомфорт. Защо мислите, че по-възрастните хора ги болят ставите при захлаждане? Защото те са по-чувствителни на подобни промени. А защо мислите, че има грипни епидемии най-вече през есента и зимата? Именно защото телата ни не са готови на промените във времето и съответно стават по-податливи на влияния.

На мен септември и октовмри все ми беше студено, обличах се с повече дрехи и се чувствах неудобно. Сега обаче взех да привиквам и да минавам на зимен режим.

Казвам ви всичко това, защото според мен е полезно да познаваме себе си и мисля, че всеки от нас трябва по-често да се заслушва в това, за което тялото му му дава знак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар